Seyreltme

Kaliteli elma üretiminde, kilit işlerin başında gelmektedir. Elma ağacı üzerinde doğru, kaliteli ve uygun meyve sayısının bırakılması temeli üzerine kurulur. Teknik ekibin, ağaçların genel hacim, sağlık ve meyve durumuna göre ne kadar sayıda elma bırakılması gerekliliği hesabı ile başlanır. Budama da olduğu gibi deneyimli ve bilinçli ekiplerin bu sayıları bulana dek küçük elmaları sapları ağaçta kalacak şekilde koparıp yere, ağaçtan uzak bölgeye atması ile tamamlanır. Elle yapılan seyreltme dışında büyük bahçeler için işçilik tasarrufu sağlanması ve zaman olarak dönemin kaçırılmaması adına  kimyasal seyreltme imkanı da bulunmaktadır. Teknik ekibin kral çiçeklerin günlük çap ölçümü takibi yapılarak uygulama tarihi belirlenmesi ile başlanır. Kral çiçekler ortalaması belli bir çap üzerine çıkınca uygun PGR ürünleri ile çeşitlere özel belirlenen dozlarda uygulama programı yapılarak sonuca gidilir. Kimyasal seyreltme mutlaka teknik ekip gözetiminde ve organizasyonunda yapılmasına dikkat edilmelidir.